Vlak na de finish spraken we Gert Huzink over de proef van vandaag: “Ik wist helemaal nog niet dat we 5-e waren geworden, wat geweldig! Een tweede geweldige dag voor ons als team, maar wat balen we van het nieuws van onze maatjes, die met een kapotte truck nog steeds in de duinen staan.

Wij zelf hebben een super-goed proef gehad, al hadden we op 60 kilometer een leegloper. Die hebben we gewisseld en dat kostte ons 16 minuten. Een aantal deelnemers hebben ons daar ingehaald, naar in de duinen hebben we weer wat tijd teruggewonnen. En wat voor duinen, ongelofelijk, dit heb ik nog nooit gezien. Zo ontzettend steil, die duinen, vol los en mul zand en hele verraderlijke afstapjes. We hebben onze kop er goed bijgehouden, geen risico’s genomen, dus ook af en toe even een minuutje stilstaan om goed te bepalen hoe we het beste de Waypoints konden pakken, of om qua navigatie de beste route te bepalen.

De laatste kilometers van de proef hebben we mooi wat snelheid kunnen maken. De sfeer in de cabine is perfect, er wordt veel overlegd, het is echt genieten. Morgen wordt weer een zware dag, vroeg weg en laat terug. Ik moet zeggen, het voelt nu al alsof we al weken onderweg zijn, zo zwaar zijn deze eerste dagen.”