Oude bekende Pascal de Baar keert terug in Riwald Dakar Team

Onlangs werd de allereerste hybride racetruck ter wereld onthuld bij het Almelose bedrijf Riwald Recycling. Het jubilerende bedrijf is één van de meest innovatieve recyclingbedrijven binnen Europa. Dé beste plaats om de nieuwe hybride off-road truck van het Riwald Dakar Team aan de wereld te laten zien.

Nieuwe standaard en duurzame doelstellingen

Met de hybride aandrijving is een nieuwe standaard voor rallytrucks neergezet. Dat is wereldwijd niet onopgemerkt gebleven. Ook de organisatie van de Dakar rally, de A.S.O., onderschrijft de duurzame doelstellingen van het Riwald Dakar Team en haar partners in dit unieke project. In de afgelopen periode is er uitgebreid getest met de Renault Trucks C460 Hybrid Edition.

Groot truckteam met grootse ambities in Dakar rally

Met maar liefst drie wedstrijdtrucks in de zwaarste rally ter wereld is het Riwald Dakar Team in januari in Saudi-Arabië één van de grootste teams. Kopman Gert Huzink zal de Renault Truck C460 Hybrid Edition besturen en wederom een crew vormen met Rob Buursen en Martin Roesink in de cabine.

De Renault K520 (voormalige truck Huzink) zal bestuurd worden door een oude bekende; Pascal de Baar. Samen met Jan van der Vaet en Stefan Slootjes is de Baar dé perfecte aanvulling in het Riwald Dakar Team. Behalve het verlenen, indien nodig, van assistentie aan de hybride truck krijgt de Baar ook de mogelijkheid om voor zijn eigen kansen te gaan.

De derde truck van het Riwald Dakar Team zal, als vanouds, bemand worden door Ed Wigman, Joël Ebbers en Dirk Schatorie. In de MAN-truck zijn zij de snelle assistentie van het team.