RIYADH -> AL QUISUMAH

Liaison > 205 km – Special > 456 km

Op het laatste moment werd de route van de vijfde etappe gewijzigd en rijden de deelnemers richting Al Quisumah in plaats van Buraydah en dat heeft gevolgen voor de verbindingsroute na de special. De special stage is behoorlijk lang; 456km met meer dan 50km duinen.

De trucks starten vandaag niet tussen de auto’s en de eerste truck start om 11:05 uur, lokale tijd. Dat het een hele pittige dag gaat worden blijkt wel uit het feit dat de organisatie deelnemers die na 18:00 uur (lokale tijd) aankomen bij CP4, kilometer 292, uit de wedstrijd worden gehaald. 

Als deelnemers na 22:00 uur bij de finish aankomen, mogen ze niet meer verder rijden naar het bivak en moeten ze bij de finish van de special stage overnachten. Dat komt omdat het laatste gedeelte van deze vijfde etappe, de verbindingsroute, te lang en te heftig zou worden. 

Het Riwald Dakar Team staat weer compleet aan de start, Gert, Rob en Martin hebben weer een starttijd gekregen en de Renault C460 Hybrid staat te trappelen om weer de track op te gaan. 

Pascal, Jan en Stefan staan op dit moment met de Renault K520 op een solide 12de plek en staan er ook weer klaar voor.

#511 – Gert Huzink start om 11:36 uur (lokale tijd)

#515 – Pascal de Baar start om 11:25 uur (lokale tijd)