Vandaag is de eerste etappe verreden van de Rallye du Maroc. In deze eerste echte proef zat alles in: de etappe begon met snelle paden, waar het Riwald Dakar Team met de Renault Hybride truck direct in een goed ritme zat. Gert Huzink: “We hadden weinig last van stof. Na zo’n 80 km begonnen de duinen en hadden we Martin Macik in zicht, waardoor we nog een tandje bijgezet hebben.” 


Gert vervolgt: “In het begin van de duinen kwamen we samen op een duintop aan en het recht van de sterkste zegevierde: Macik moest op de rem om ons voor te laten.” Waarschijnlijk had Macik de druk in zijn banden niet ideaal, waardoor de hybride truck bij hem weg kon rijden.


Het comfort van de truck blijkt aardig op orde, zowel de Reiger- als de cabinedempers deden goed hun werk, waardoor het tempo zeer hoog lag. Na een jump brak de rechter bladveer, waardoor Huzink iets minder hard moest rijden, maar wel redelijk door kon rijden. Helaas begaf ook de linker bladveer het op 60 kilometer voor de finish, waardoor de truck in de uitrij-stand naar de eindstreep moest rijden. Dat stapvoets tempo past echter niet zo goed bij Gert, hij voerde zo nu en dan het tempo iets op, maar dan was het niet vol te houden in de cabine. Gert over deze etappe: “ het gevoel en de afstelling was perfect, maar uiteraard baart de breuk van de beide bladveren zorgen.” De techneuten zullen hier nog uitgebreid naar kijken en een oordeel over vellen. Maar eerst de truck weer klaar maken voor de volgende etappe.


De tweede etappe is 334 kilometer lang en de eerste auto start rond 10:59 uur (11:59 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 16:25 uur (17:25 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. De Rallye du Maroc kan worden gevolgd via https://gaps.rallyedumaroc.com/2021/maroc/aso/ukie.