De etappe van zaterdag is, zoals jullie weten, gecanceld vanwege het slechte weer. De deelnemers kregen tijdens de etappe naar Oruro al te maken met een ingekorte proef én een volgelopen bivak aldaar. De wedstrijdleiding besloot dus tijdens de briefing kenbaar te maken dat de proef naar La Paz af te lasten. “Het is onverantwoord zo’n zware proef te rijden in deze omstandigheden”, aldus Marc Coma. Onze mannen hebben, zoals jullie wel konden zien op de filmpjes op Facebook, een paar enerverende dagen achter de rug. Als assistentie van Martin van den Brink, en als assistentie van diverse deelnemers welke in de problemen waren gekomen, zoals Wuf van Ginkel, welke muurvast stond in de verraderlijke Boliviaanse modder.

Dat was ook de reden dat ze laat binnenkwamen. Verder rijdt de Ginaf prima, op een paar kleine technische mankementjes na.
De gehele Dakar-karavaan reed gisteren in colonne naar la Paz, waar het eerst nog zonnig was, maar later op de dag regende het ook daar weer. De mannen werden vol enthousiasme ontvangen door de Bolivianen en als kers op de taart was er ook nog een podiumceremonie in La Paz.
Er hoeven vandaag (rustdag) gelukkig voor de mannen geen grote werkzaamheden plaats te vinden.