Almelo, 9 januari 2022 – In een zinderende zevende etappe wist Gert Huzink van het Riwald Dakar Team vandaag als tweede Nederlander binnen te komen. Daarmee komt ook in het algemeen klassement de top tien in zicht.

Gert Huzink over de ontwikkelingen van vandaag: “Het was weer een snelle proef waarin we heel goed van start gingen. In de duinen lieten we ten opzichte van Martin van den Brink en de Kamaz trucks wat tijd liggen waardoor we een paar plekken verloren. Daarna wonnen we weer tijd terug dankzij de navigatiekunsten van Rob. Dat betekende wel dat we toen vol in het stof kwamen te rijden van de Praga van Loprais, totdat die een fout maakte en we ook hem voorbij konden rijden.” Gert Huzink kreeg aan het einde van de etappe de Kamaz trucks en de oranje Iveco van Martin van den Brink weer in zicht maar door alle stof mistten de Riwald mannen een waypoint. “Dat betekende dat we even terug moesten rijden waarbij we ongeveer een minuut verloren. Daardoor kwamen we na de Kamaz trucks over de finish, maar met een zesde plek wel mooi in de top tien vandaag!” aldus Gert.

Renault C460 Hybrid Edition – Gert Huzink

Pascal de Baar startte wat later en maakte daardoor heel wat mee: “Zoals altijd na de rustdag is het erg opletten en dat bleek ook deze keer het geval. Al na 12 kilometer zagen we Janus van Kasteren op zijn zij liggen. Mitchel van den Brink van Team de Rooy was net bezig hem weer rechtop te zetten. Wij konden op onze beurt een Hino en Vick Versteijnen inhalen, maar in de duinen maakte ik een foutje waardoor die twee ons weer voorbij kwamen. We zijn daarna tot de neutralisatie met die twee opgetrokken. Na die pauze was er een harde piste waar het lastig navigeren was. Daar hebben we minstens tien minuten verloren. Vervolgens kwamen we weer in het zand terecht waar de truck het zwaar had. 125 km per uur was het maximum daar, maar dat bleek genoeg om Vick Versteijnen weer in te halen. Ook in het laatste gedeelte was er veel zwaar zand en daar zagen we ineens een helikopter boven de truck van Maurik van den Heuvel van Team Dakar Speed. Hij was zwaar gecrashed met zijn Scania International. Dat zag er lelijk uit maar er was inmiddels hulp ter plaatse waardoor wij vol gas door konden naar de finish waar we als 13e aan kwamen.”

Renault C460 Rallytruck- Pascal de Baar

Een mooi resultaat dus voor de beide trucks van het Riwald Dakar Team. Dankzij de prima score van vandaag staat Gert Huzink nu 12e in het algemeen klassement. Pascal de Baar staat nu op de 18e positie.