Het Riwald Dakar Team heeft in de aanloop van de Dakar 2020 in Saudi Arabiƫ de eerste dagen qua voorbereiding goed doorlopen.
Op vrijdag 3 januari heeft er een test plaatsgevonden op een terrein dat door de organisatie is aangewezen. Alle voertuigen zijn daar goed getest en werd gelijk al even gekeken naar de ondergrond. Gert: “Deze test is goed verlopen, ze hadden een mooie track voor ons deelnemers uitgezet. Dat hij best verraderlijk was, werd gisteren al wel duidelijk, toen er diverse deelnemers in de problemen zijn gekomen. Wat ons gelijk opviel is dat het om veel los zand ging, er zaten snelle stukken in met zowel harde als zachte ondergrond en kleine duintjes die je niet moest onderschatten. We hebben lekker gereden en kwamen met een goed gevoel weer terug op het bivak”. De vrijdag stond verder in het teken van de administratieve keuringen voor alle teamleden en diverse briefings. “Hier werd direct duidelijk dat deze Dakar een zware gaat worden en je merkt de onzekerheid bij alle deelnemers. Het is nu immers een locatie die bij nagenoeg alle deelnemers onbekend is en ook de ondergronden zijn heel anders dan dat we gewend waren in Zuid-Amerika”, aldus Rob Buursen.
Doordat de test vrijdagmorgen plaatsvond, is de technische keuringstijd van onze teams verplaatst naar de zaterdagmorgen. Ook de keuring verliep vlekkeloos.
Dat de nieuwe hybride truck voor veel opschudding zorgt, is te merken. De organisatie heeft gevraagd of onze hybride truck in plaats van in het gesloten wachtpark (Parc Ferme) gedurende de dag tentoongesteld mag worden. Geen probleem natuurlijk!