Vandaag hebben Gert, Rob en Gait een mooie dag gehad. Het was een zware, warme en snelle proef maar ze hebben zich goed staande weten te houden tussen het Dakar geweld. Voor de mannen was het nog niet duidelijk wat het resultaat van het harde werken was: een 26ste finishtijd vandaag en een hele mooie 24ste plek algemeen.

Gert: ‘Ha, 24ste algemeen? Dan gaan we te hard! Dat was nog niet helemaal de bedoeling maar het liep gewoon erg goed en soepel. Alleen op het allerlaatst ging het even ietsje minder doordat we ineens in het fesh fesh terecht kwamen. Om het niet te gevaarlijk te maken zijn we even stil gaan staan om de grootste stofwolken neer te laten dalen. Dat kostte een beetje tijd.’

De hitte speelde veel deelnemers parten als het om de banden ging. Ook bij de Tatra liep de bandentemperatuur aardig op maar door de snelheid een beetje aan te passen hebben ze erger voorkomen. Met een spiegel minder rijden ze nu nog een behoorlijk aantal kilometers naar het bivak maar dat is ook de enige schade tot nu toe.
Gait laat nog even weten dat hij het helemaal super vindt en dat hij ontzettend geniet. Bijna kan je zijn grote glimlach horen in zijn stem.

Ook bij Rob gaat het prima, zeker het navigeren gaat goed. Nu nog die helikopters ’s morgens stil krijgen en dan kan zijn Dakar niet meer kapot.
Vol goede moed starten de mannen morgen als 24ste.