Gert Huzink behaalt tweede achtereenvolgende overwinning in Dakar Rally

Gert Huzink van het Jongbloed Dakar Team behaalde zijn tweede opeenvolgende overwinning in de Dakar Rally, ondanks hevige rugpijn door een ongeluk tijdens de tiende etappe. De pijn begon na een harde klap in een gat, maar Huzink zette door met pijnstillers en behield zijn voorsprong op Martin Macik. Ondanks de pijn bleef Huzink vastberaden en behaalde de overwinning, waarna hij medische hulp zocht. Hij kijkt vol vertrouwen uit naar de volgende etappe, vastbesloten om wederom te winnen. Video na winnen 10e etappe

Gert Huzink heeft opnieuw een indrukwekkende prestatie geleverd in de Dakar Rally door zijn tweede opeenvolgende overwinning te behalen. De Nederlandse coureur toonde zijn suprematie in de etappe die zowel in Al’Ula begon als eindigde, waarbij hij consistent de snelste tijden neerzette. Bekijk hier alle foto’s van vandaag en hier de video van vanochtend omdat die zo leuk was. En voor de echte liefhebber.. zo beklim je een berg (beelden RTL7)

De dag begon veelbelovend voor Huzink van het Jongbloed Dakar team, die voortbouwde op zijn succes van de voorgaande dag door direct de snelste doorkomsttijden te registreren. Zijn voornaamste concurrent, Ales Loprais, ondervond al vroeg in de race tegenslag door een tijdverlies van meer dan tien minuten. Ook klassementsleider Martin Macik kon het tempo van Huzink niet bijbenen; hij eindigde uiteindelijk op 1 minuut en 8 seconden achterstand.

Een opmerkelijke prestatie werd neergezet door Michiel Becx, die als derde finishte en daarmee zijn beste resultaat tot nu toe in deze Dakar behaalde. Hij volgde kort op Macik en bevestigde daarmee zijn opkomende status in de rallywereld.

Dakar Rally 2024

In het algemeen klassement blijft Martin Macik aan de leiding met een comfortabele voorsprong van meer dan twee uur op zijn naaste achtervolger, Ales Loprais. Ondertussen kende Mitchel van den Brink, die derde staat in het algemeen klassement, de nodige problemen en verloor bijna anderhalf uur.

Nederlanders waren top vandaag

De Nederlandse aanwezigheid in de top tien van deze etappe was opvallend sterk, met naast Huzink en Becx ook De Baar die als vijfde eindigde, Van Kasteren op de zesde plaats, Ben de Groot als negende en Richard de Groot die de top tien completeerde.

Deze etappe benadrukt de dominantie en het uithoudingsvermogen van Gert Huzink in deze uitdagende rally. Zijn tweede achtereenvolgende overwinning getuigt van zijn uitzonderlijke talent en vastberadenheid, terwijl hij Nederland trots maakt met zijn prestaties op het wereldpodium van de Dakar Rally.