Gert Huzink heeft met zijn Renault Truck C460 Hybrid Edition een mooi visitekaartje afgegeven. Hij wist als snelste truck de drie wedstrijdrondes op de nieuwe baan in Eersel af te leggen.

Voor Gert was het de eerste keer dat hij zich kon meten met andere trucks die aan de start van de Dakar staan in januari 2020. Het enthousiaste publiek was getuige van de strijd op de baan en de prima presentaties van het Riwald Dakar Team. Aan het eind van de dag bleek de hybride truck, met Gert achter het stuur, overtuigend de allersnelste te zijn. Gert: “Het was een geslaagde Preproloog voor ons team. In het bivak was de belangstelling voor het Riwald Dakar Team erg groot. Natuurlijk wilde iedereen de compleet nieuwe Renault C460 truck aanschouwen en daar kreeg het publiek ook uitgebreid de mogelijkheid voor. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk wel om wat de truck op de baan kon laten zien én ook dat is gelukt! Na drie wedstrijdrondes waren we duidelijk de allersnelste en winnaar van de Preproloog 2019.”

Ook teamgenoten Pascal de Baar (coureur in de Renault K520) en Ed Wigman (coureur in de MAN en snelle assistentie) waren zeer tevreden over de prestaties op de baan.

De mooie prestaties van het gehele Riwald Dakar Team belooft veel goeds voor de Dakar 2020 in januari.