Na de finish van het eerste gedeelte van de marathon-etappe stond het team voor het onvoldongen feit dat de Tatra toch het één en ander te verduren had gehad in de verder mooi verlopen proef. Met doorkomtijden van een 15-e plaats liet Gert zien wat truck waard is. De Tatra was niet ongeschonden uit de strijd gekomen en door het regelement van de marathon-etappe was het de heren niet gegund om de Tatra te voorzien van de juiste service. Samen met het assistentie-team zijn ze vervolgens vandaag begonnen aan het tweede deel van de marathon-etappe, zei het zonder de nodige onderhouds-werkzaamheden.

Op de special-stage van deze 5-e etappe zijn ze gezamenlijk aan het werk gegaan om de Tatra krachtig genoeg te maken om de finish van de proef te bereiken. Mede dankzij de hoogte is dit een lastige taak. Uiteindelijk hebben ze de Tatra strijdvaardig genoeg gemaakt om de hoogte van de 4600 meter aan te kunnen. Deze extreme hoogte is nog nooit vertoond tijdens een proef in de Dakar, dus ons respect voor alle deelnemers!

Tijdens het schrijven van dit bericht zijn de 2 crews nog samen op de proef, zodat ze met gebundelde krachten de prachtige finishplaats Uyuni bereiken, in Bolivia, daar waar elke deelnemer als held onthaald wordt.