Gert geeft in het bivak na afloop van de vijfde etappe uitleg over de dag van vandaag: “We konden vandaag als vijfde truck starten, dus allemaal snelle mannen voor ons en geen stof! Daardoor kwamen we direct in een mooi, snel ritme en dat moet ook wel. Als je niet in dat tempo mee kan rijden met de snelle mannen word je links en rechts om de oren gereden.
Tot aan de verplichte 15 minuten-stop lagen we goed en ging het prima. Daarna kwamen de duinen en die zijn heel anders dan wij in Zuid-Amerika gewend zijn. Al aan het begin van de duinenpartij kregen we een stevige impact te verwerken door een pittige knip waar Martin een pijnlijke rug aan overhield. Om zijn rug zoveel mogelijk te sparen, hebben we er een tandje afgedaan. Later in de special kregen ook nog te maken met een leeglopende band dus die hebben we zo snel mogelijk gewisseld en dat kost ook weer een kwartiertje. Het was een mooie dag met erg veel zand, hopelijk vallen de rugklachten van Martin mee en kunnen we morgen weer voluit!”

Pascal de Baar had vandaag zijn eerste lekke band en op 85 kilometer van het einde brak de cabinesteun af. Dat betekende dat de truck aanvoelt als een vliegend tapijt, de cabine schuift dan continue heen en weer en lekker rijdt dat niet. Ze besloten dit niet te repareren maar zijn rustig doorgereden naar de finish, want stoppen om het te repareren kost nog meer tijd. Pascal: “Het was één van de mooiste rallydagen die ik de afgelopen jaren heb gereden, en ja: al zijn er wat kleine problemen geweest vandaag: het is de Dakar en we hebben prachtige duinen gezien vandaag, wat wil je nog meer?”
Pascal staat nog op de 8-e positie in het algemeen klassement.