Dat het een bijzonder voorjaar en zomer is geweest is voor niemand onbekend. Zo is het ook voor het Riwald Dakar Team een periode geweest met veel uitvallende rally’s die normaliter als goede testen gereden worden. De Marocco Desert Challenge werd verzet, de Silkway Rally werd niet verreden en ook de Rallye du Maroc, welke in oktober gereden zou worden, werd vervangen door een Baja in Andalusië (Spanje).  

Vooralsnog staat de Dakar op ‘groen’, de organisatie is druk bezig met de voorbereidingen en deze allemaal in een corona-proof jasje te gieten. Dat betekent dus ook dat er gefocust moet worden op vooruitgang en verbetering. Het team vertrok daarom vorige week naar Fontjoncouse in Frankrijk om daar onder leiding van MKR te testen met de vernieuwde hybride truck. 

Vernieuwde truck 
Gas d’r op is het motto van het team, dus werd MKR de afgelopen tijd aan het werk gezet om de truck een nieuw karakter te geven. De gehele gewichtsverdeling van de Renault C460 werd tegen het licht gehouden en geoptimaliseerd: zo liggen de reservebanden nu weer achterin de truck, ligt de hybride accu lager, rijdt de rallytruck op bladveren van een ander materiaal en is de overbrenging van de hybride inbouw aangepast. Doordat enkele belangrijke partners van het team aanwezig waren, zoals Eurol (optimalisatie keuze oliën), Reiger (dempers) en Hendrickson (voor de nieuwe bladveren) kon er optimaal getest worden op de harde en stenige ondergrond in Fontconjouse.  

Goed gevoel 
“De eerste dag van de test werd er gereden in zeer natte omstandigheden en de daarop volgende dagen was het droog: een goede uitgangspositie om te kijken hoe de truck reageert op deze verschillende weersomstandigheden en ondergrond. We zijn zeer tevreden over de test en de verbeterde truck welke in het geheel beter aanvoelt. Ook de tijden op deze Franse testtrack waren sneller dan vorig jaar, dus we kijken met een goed gevoel uit naar Dakar 2021”, aldus een tevreden Gert Huzink. 

Tweede test 
Om zo goed mogelijk ten tonele te verschijnen bij de Dakar 2021 zal eind december nog een test gereden worden op zachte, zanderige ondergrond. Zo hoopt het team goed voorbereid aan de start te staan van Dakar 2021 in Saudi-Arabië.