Riwald Dakar Team en Pascal de Baar bundelen krachten

 

Al vier jaar staat Pascal de Baar aan de basis van de ontwikkeling van de Renaulttruck, die gebouwd wordt door Mario Kress van MKR in Tsjechië. De Renault heeft laten zien dat er erg veel potentie inzit, met een aantal mooie etappe- en eindoverwinningen in de Dakar Rally, de Silk Way Rally, Oilibya Rally en de Morocco Desert Challenge.

 

Andere weg naar Rome

De aankomende twee jaar gaat het Riwald Dakar Team, met Gert Huzink en Pascal de Baar, alles uit de Renault halen wat er in zit. Samenwerken is de beste optie en dat is precies wat De Baar en het Riwald Dakar Team, onder de bezielende leiding van Ewald Huzink, gaan doen. Zoals Pascal de Baar het mooi omschreef: “MKR, Renault Trucks en wijzelf zijn het bewijs dat er altijd een andere weg is die naar Rome leidt. Met een, relatief klein team hebben we unieke ontwikkelingen doorgemaakt, zonder een waanzinnig groot budget maar wel met de juiste instelling!”

 

Riwald Dakar Team breidt uit

Pascal de Baar over zijn overstap naar het Riwald Dakar Team: “De truck en ook de sponsoren die steevast in ons blijven geloven verdienen de meest ideale condities om te zorgen voor de beste resultaten. Ik denk dat ik bij het Riwald Dakar Team meer mogelijkheden kan creëren om onze doelstellingen te verwezenlijken. Het team in de cabine blijft ongewijzigd met Wouter de Graaf en Martin Roesink.”

Gert Huzink is erg verheugd op de aanvulling in zijn team. “Onze neuzen staan in dezelfde richting. Wij zijn ons ervan bewust met de door MKR opgebouwde Renaulttruck een winnaar in handen te hebben. We gaan voor het hoogst haalbare, samenwerken met Pascal de Baar is daarom van grote waarde omdat Pascal ook nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de rallytruck. Daarnaast kunnen we het ook prima met elkaar vinden en is de gunfactor onderling groot.”

Ewald Huzink: “Als teammanager heb ik ook duidelijk gemaakt dat er in ons team geen teamorders zijn. Zowel Pascal als Gert zijn onze kopmannen en mogen voor eigen resultaten rijden.

De snelle assistentie wordt ook komend jaar verzorgd door Ed Wigman in de Ginaf”.

 

Acte de présence in Silk Way Rally 2017

De Baar gaat met een volledig nieuw opgebouwde Renault onder de vlag rijden van het Riwald Dakar Team. Het Riwald Dakar Team geeft acte de présence tijdens de Silk Way Rally met twee Renault racetrucks. Gert Huzink en Pascal de Baar zullen beiden achter het stuur kruipen.

De Silk Way Rally 2017 start op 7 juli in Moskou en voert de deelnemers door een diversiteit aan landschappen naar, uiteindelijk, de finish op 22 juli in Xi´an, China.