Vandaag heeft Pascal de Baar een goede dag gehad. Naast dat het een mooie proef in de duinen was, heeft ie flink gas gegeven.
Uiteraard zag Pascal Gert op een gegeven moment op de proef stilstaan en toen wisten beide heren eigenlijk al genoeg: Pascal kon Gert ook niet helpen en na 5 minuten overleg te hebben gehad is hij verder gegaan met zijn eigen etappe. Halverwege de etappe kwam hij Erik van Loon nog tegen, die ongelukkig op z’n kant terecht was gekomen. “Erik hebben we er natuurlijk uit getrokken, dat doe je onderling, als Nederlanders voor elkaar. Dit heeft me misschien nog eens 5 minuten extra gekost, maar waarschijnlijk krijg ik die tijd gewoon terug van de organisatie, zoals gebruikelijk.” De duinen vandaag, waren zoals alle deelnemers vertelden, behoorlijk zacht. Iets wat je niet zou verwachten. Behoorlijk pittig ook dus!
“Uiteraard is het balen als je weet dat je teammaten eruit liggen, niet te geloven, op dag twee. Maar het helpt niet om bij de pakken neer te gaan zitten, we gaan deze rally óók voor hen met een goed resultaat proberen af te sluiten!”
Pascal finishte vandaag met een 13-e tijd, zeker knap als je bedenkt dat hij zeker 10 minuten tijd heeft verloren om anderen hulp te bieden.