Tijdens de vierde etappe was het lot van startnummer 518 van het Riwald Dakar Team even onzeker. Pascal de Baar liep behoorlijk wat tijdverlies op maar na het nodige sleutelwerk wist hij toch de finish te bereiken.

Bivak Dakar 2022 MKR Technology druk met truck Pascal

Wat er gebeurde vertelt Pascal zelf: “Op een heel snel stuk in de duinen reed ik op een pol met kamelengras en dat zorgde voor heel veel schade. We waren lekker bezig, reden onze eigen koers en tempo, eigenlijk was er niks aan de hand tot dat moment. Door de zon vol aan de hemel was er totaal geen schaduw, waardoor we die pol gewoon over het hoofd hebben gezien. We doken er vol op en dat zorgde voor een grote schade aan de truck. Vooral de wielophanging moest het ontgelden, en dat konden we zelf herstellen waardoor de truck weer rijdbaar werd. Hierdoor hebben we toch op eigen kracht de finish kunnen bereiken. Vannacht om drie uur kwamen we pas in het bivak aan, waar daarna koortsachtig gesleuteld is aan de truck.”

Is koud in de woestijn ’s avonds, gelukkig zijn de locals altijd vriendelijk.

Tijdens een korte testsessie vanmorgen bleek dat de truck weer helemaal in orde is waardoor Pascal gewoon weer aan de start stond. Zijn mooie positie in het algemeen klassement kreeg wel een deuk, want hij startte vanmorgen als 48e. Meteen in het eerste deel van de proef wist Pascal dat al terug te brengen tot een 17e positie, waarmee duidelijk is dat het zelfvertrouwen er nog goed in zit bij de bemanning van de Renault C460 rallytruck met startnummer 518.

Onderweg naar de proef / stage 5