Jeddah, 29 december 2021 –Vandaag stond de officiële shake down voor de zwaarste Rally ter wereld op het programma voor het Riwald Dakar Team. Na aankomst in Saudi-Arabië heeft het team even kunnen rusten, maar was vandaag de dag aangebroken om te kunnen testen met de trucks op het echte terrein van de Dakar Rally. Ondanks wat kleine problemen aan het begin van de dag, werd de dag positief afgesloten en heeft het team veel vertrouwen in de technische keuringen voor morgen en uiteraard de start van de befaamde rally op 1 januari aanstaande.

Afgelopen week is het Dakar circus neergestreken in Jeddah en heeft het Riwald Dakar Team de trucks in ontvangst genomen. Het team en MKR Technology is druk bezig geweest om deze weer helemaal in orde te maken, na de lange bootreis hebben de voertuigen toch wat te lijden. Vandaag stond de testdag op het programma voor de deelnemers, altijd goed om eens shake down met de truck te hebben aan de start van een evenement, en zeker bij deze.

Gert Huzink vertelt over de testdag in Jeddah: “De testdag vandaag is goed verlopen. Vanmorgen hadden we even een wat mindere start van de dag, omdat er een scheurtje in de carter pan kwam. Daardoor moesten we even wachten en hadden we wat stagnatie, maar dit is weer gerepareerd. Toen de carter pan weer oliedicht was, hebben we onze ronden kunnen rijden, en dat voelt dan altijd weer erg lekker.”

Gert vervolgt: “We hadden direct een goed gevoel over de truck. De afstelling beviel goed en het viel omdat de Reigers (dempers) net terugkwamen van de revisie alles mee en dat is altijd maar afwachten of ze nog exact hetzelfde staan als bij eerdere tests. Dat bleek dus zo te zijn: we hebben wat kleine aanpassingen gedaan en waren daarna tevreden met de afstelling van de dempers en de truck. Het is altijd weer mooi om het stuur in handen te hebben, we komen hier uiteindelijk om te rijden!”

Mooie testroute

Donderdag is de technische keuring en het team verwacht hier geen problemen. De trucks zijn goed en nu is het tijd voor de officiële keuring en de laatste voorbereidingen treffen voor de aanvang voor de zwaarste maar ook mooiste rally van de wereld: de Dakar Rally, die zaterdag 1 januari 2022 officieel van start gaat! Dit met een korte proloog en daarna gaat het echte werk beginnen!

Het Riwald Dakar Team neemt deel aan het Dakar Future project met de hybride truck, maar heeft tevens nog een Renault C460 Dakar truck voor rijder Pascal de Baar toegevoegd aan het team. Voor de aankomende editie van de Dakar was het helaas te kort dag om deze al om te bouwen naar hybride, maar de truck is al helemaal geschikt voor de ombouw in de toekomst. Het team is dit jaar dus met twee dezelfde trucks bij de Dakar Rally, waarvan een dus hybride en de andere diesel, met als voordeel dat de beide trucks identiek zijn.