Een vertrouwd team met een nieuwe naam. Na het verdwijnen van Riwald als hoofdsponsor stapt Jongbloed Fiscaal Juristen in als naamgever van het rallyteam rond coureur Gert Huzink. Dat brengt meteen een frisse nieuwe look en energie met zich mee. Huzink is dan ook een tevreden man: “Met Jongbloed Fiscaal Juristen hebben wij een sterke partner die onze ambitie steunt en waardeert. Wij willen meedoen in de top en voorop lopen in groene innovatie. Dat we in deze tijd zo’n enthousiaste sponsor achter ons hebben staan, geeft ons veel vertrouwen en extra motivatie om die ambitie waar te maken”, aldus Huzink.

Jongbloed Dakar Team zal met een doorontwikkelde Renault MKR hybride rallytruck naar de zwaarste off-road rally ter wereld afreizen. Het afgelopen jaar is veel tijd, geld en energie gestoken in de betrouwbaarheid van de razend snelle truck. Alhoewel er een tweede truck klaar staat bij het Tsjechische MKR, is gekozen om de komende Dakar puur en alleen te focussen op de truck van Huzink. Ook dit moet bijdragen aan die gewenste betrouwbaarheid. Vaste adjudant Pascal de Baar zal hierdoor in ieder geval komende Dakar rally niet aanwezig zijn binnen het team.

Na de afgelopen Rally du Maroc heeft de truck een totale rebuild ondergaan. Hierdoor lukte het helaas niet aanwezig te zijn op het Dutch Dakar event in Eersel op 12 november jongstleden. Ook werd er nog een laatste shake down gedaan in Polen.

Martijn te Riet en Roy Damhuis (beide partner) laten namens Jongbloed Fiscaal Juristen weten enorm trots te zijn als sponsor en naamgever van het team: “We kennen het team al jaren vanuit een zakelijke relatie met Riwald Recycling. Naast de affiniteit voor de race- en rallysport vinden wij het belangrijk dat we een innovatief team uit onze Twentse regio mogen ondersteunen.” Jongbloed Fiscaal Juristen is al bijna 20 jaar een nichekantoor in het fiscale landschap. Naast haar fiscale tak is er ook een eigen accountantskantoor en een strategisch advies onderdeel. Het bedrijf met sterke Twentse roots, heeft kantoren in Almelo, Den Haag en Enschede.

JaBe reclame pakte de huisstijl aan en zo maakt Jongbloed Dakar Team zich klaar voor het Dakar avontuur. Volgende week zullen de rallytruck en assistentievoertuigen vertrekken naar de haven van Barcelona. Vanuit daar zal het wagenpark verscheept worden naar Saudi-Arabië. Daar zal de Dakar rally op 5 januari van start gaan en de 19e finishen. Gert Huzink zal met Rob Buursen als navigator en monteur Martin Roessink de strijd om de hoogste treden aangaan.

Riwald liep altijd voorop binnen Dakar, dit zowel qua innovatie als duurzaamheid, deze positie wil Jongbloed Fiscaal Juristen graag behouden en verder uitbouwen. Mooi dat dit Dakar Team, als parel in Twente, voor deze regio behouden blijft, daar zijn we super trots op, aldus Dennis Jongbloed.