Na drie keer testen in Polen is het nu tijd voor het echte werk: de Rallye du Maroc. Hoewel het plan was om later dit jaar in Saoedi-Arabië de Baja Hail te rijden, viel de keuze uiteindelijk toch op Marokko.

Op dit moment is de racetruck onderweg naar Agadir, waar op vrijdag de technische keuring plaats vindt. Gert Huzink is al sinds 2012 aanwezig in de Rallye du Maroc, toen nog met een auto. De Rallye du Maroc telt al jaren als de belangrijkste test voor teams die zich serieus op de Dakar willen voorbereiden. Bij de motoren en auto’s zijn alle grote (fabrieks)teams aanwezig. In de truck categorie zijn er 8 teams ingeschreven.

Gert: ,,De Rallye du Maroc is altijd een serieuze wedstrijd en een goede test. Ondanks dat ik graag meer zand zou willen zien in de rally’s in Marokko, rijden we veel over stenen en harde ondergronden. Dat is voor het chassis een goede test, om te kijken of het sterk genoeg is. ’’

De organisatie van de Rallye du Maroc is in handen van David Castera, die tevens directeur is van de Dakar. Castera geeft aan dat deze editie van de Rally du Maroc gezien kan worden als een kleine Dakar. ,,Op motorgebied hebben we de limieten iets verlegd en daarom is het goed om te kijken wat de truck doet met de warme omstandigheden in Marokko. Tot nu toe hebben we dat in de testen in Polen goed af kunnen werken. Zand gaan we natuurlijk ook veel in Saoedi-Arabië krijgen, in Marokko kunnen het gevoel weer krijgen en zien of de truck het maximale eruit haalt. Duinen rijden vind ik mooi, het blijft een uitdaging om er zo snel mogelijk doorheen te rossen.’’

Vanaf vrijdag zullen we dagelijks berichten vanuit de Rallye du Maroc en de verrichtingen van het team op de voet volgen.