Zowel Gert Huzink als Pascal de Baar hebben na slechts drie etappes in de Silk Way Rally het strijdtoneel moeten verlaten. Beide kopmannen van het Riwald Dakar Team zijn zwaar aangeslagen door de vele technische problemen die de coureurs blijven achtervolgen.

“Het is werkelijk niet te geloven! Na drie dagen liggen we al weer uit de race”, laat Gert Huzink weten. “Als team hebben we alles gedaan om goed voorbereid aan de start te staan van deze rally. We zijn een compleet team, alles klopt…behalve de truck.”

Beide kopmannen met verwoeste motorblokken

In de derde etappe sloeg het noodlot genadeloos toe voor het Riwald Dakar Team. De truck van Pascal de Baar kwam stil te staan met een kapotte turbo, deze hebben de mannen kunnen vervangen. Honderd kilometer voor de finish liep de motor van de truck van Gert Huzink volledig in puin. Alsof de ellende nog niet compleet was, is vervolgens het motorblok van de truck van Pascal de Baar vlak na de start van de vierde etappe kapotgelopen! “Ik word niet snel moedeloos maar wat er nu weer met de twee trucks gebeurt is wel om moedeloos van te worden. De motoren van trucks zijn niet betrouwbaar, dat lijkt wel duidelijk. Hoe is het nu mogelijk dat het telkens zo desastreus fout kan gaan?” vraagt Gert Huzink zich vertwijfeld af.

 

Geen duin, niets…gewoon weer naar huis

“Het team heeft zich erg verheugd op deze Silk Way Rally, Pascal en ik wilden zo graag laten zien wat we als team kunnen. Kilometers maken omdat het ook in januari van dit jaar in de Dakar Rally ook al op zo’n fiasco is uitgelopen. En nu? Na nog geen 400 kilometer op de special stage te hebben gereden is het voor alle twee equipes al weer over en uit. Geen zand gezien, geen duin omhoog gereden en geen hoogtes kunnen beklimmen. Niets van dat alles, gewoon weer terug naar huis.”

Ook derde MKR-truck uit rally

De frustraties worden nog groter als het bericht binnenkomt dat ook de derde truck in het veld met een motorblok van MKR uit de strijd ligt doordat het blok is vastgelopen. Drie trucks met ontzettend veel, misschien zelfs te veel, potentie die alle drie met verwoeste motoren de rally moeten verlaten.

Dat het Riwald Dakar Team zwaar teleurgesteld is, moge duidelijk zijn. Als de teamleden terug in Nederland zijn moet de rally en het falen van de techniek keer op keer, goed geëvalueerd worden met MKR (de bouwer van het motorblok).