Sinds 2019 heeft het Riwald Dakar Team een unieke samenwerking met de Tsjechische partner MKR Technology met betrekking tot de hybride off-road truck. Riwald Recycling is één van de voorlopers op het gebied van hybride en volledig elektrisch aangedreven kranen. Vandaar de keuze voor de hybride off-road truck, waarmee het Riwald Dakar Team sinds 2020 uitkomt in de befaamde Dakar Rally.

Zowel het bedrijf Riwald Recycling, als het Riwald Dakar Team, investeert in duurzaamheid. Het team stond dan ook als eerste deelnemer aan de start met een alternatieve energie- en krachtbron. Een gewaagd en ambitieus project. Het starten van dit complexe project heeft het team de nodige kopzorgen gebracht. Gert Huzink: “Het is niet eenvoudig iets nieuws te brengen maar we zijn ervan overtuigd dat we moeten investeren in duurzaamheid, al is het met vallen en opstaan. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we de hybride truck in samenwerking met MKR Technology kunnen perfectioneren. Mede door de kennis die we opdoen in dit project onderzoeken we de mogelijkheden voor het bouwen van een volledig elektrisch aangedreven truck.”

Het Riwald Dakar Team is ontzettend trots dat zij, als eerste deelnemer van de befaamde rally met een hybride truck, onderdeel is van het Dakar Future project.