Almelo, 7 januari 2022 – De mannen van het Riwald Dakar Team gaan tevreden de rustdag in. Met name Gert Huzink is bezig met een mooie opmars richting de top tien door vandaag als zesde aan te komen.

Riwald Dakar Team – Gert in actie tijdens stage 6

Gert Huzink vertelt: “Ons doel was vandaag in de top 10 te finishen, maar de problemen die we gisteren opliepen in het laatste gedeelte speelden ons wel parten. We moesten daardoor redelijk achter in het veld starten waardoor we veel stof moesten happen. Desondanks wisten we toch heel wat auto’s en trucks in te halen. Toen we éénmaal in de duinen zaten, hadden we het rijk alleen, waardoor we ons eigen tempo konden rijden. Het was een prachtige snelle piste in de duinen en de aanpassingen aan de truck werpen zijn vruchten af. Vooral het laatste gedeelte met kleine duintjes ging lekker. We vlogen er letterlijk doorheen waardoor de vele toeschouwers op dat gedeelte een mooi spektakel zagen. Er stonden trouwens opvallend veel Nederlanders langs de route vandaag.” De zesde plaats voor Gert Huzink in de zesde etappe is een mooie prestatie waarmee hij een prima uitgangspositie heeft voor de etappes na de rustdag van morgen. Gert: “Ik zie die zesde plek als verdiend. In de eerste plaats voor de cabine crew, maar vooral ook voor de monteurs die ervoor zorgen dat de trucks er elke dag weer 100% bij staan voor de start.”

Gert, mooie jump!

Pascal de Baar kwam vandaag als 19e over de finish: “We zijn vandaag als 19e gestart en ook aangekomen, maar het was een prima dagje. We wisten dat we stevig moesten aanzetten vandaag. Mario Kress van het serviceteam van MKR had ons verzekerd dat de truck helemaal in orde was, waardoor we gewoon plankgas konden gaan vandaag. Na de eerdere crash had hij de truck al getest, en gisteren bleek dat alle reparaties goed zijn uitgevoerd. Ook vandaag bleek de truck 100% te zijn, ook toen ik er even goed voor ging zitten. Het ging echt hard en vooral het eerste stuk was erg ruig. Dat betekende even door de pijn heen bijten, want dan word je behoorlijk door elkaar geschud in de cabine. Al snel hadden we drie trucks ingehaald, nog voor de neutralisatie. Daarna was het nog 100 kilometer stampen door de duinen en daar haalden we nog drie trucks in. Alles bij elkaar een dag uit het boekje wat mij betreft, en met Gert op een 6e plaats aan de finish kunnen we tevreden de rustdag in gaan,” aldus een tevreden Pascal de Baar.

Riwald Dakar Team – Pascal de Baar

In het algemeen klassement staat Gert Huzink nu 15e. Pascal de Baar heeft zich inmiddels terug gevochten naar een 18e plaats.