Dakar 2022 komt steeds dichterbij. Het Riwald Dakar Team is dan ook druk bezig met de voorbereidingen om de Hybride Renault truck klaar te maken. Afgelopen weekend heeft het team de tweede test met de nieuwe configuratie succesvol afgerond. Het team is inmiddels aangekomen in  Marokko voor de Rallye du Maroc, om de truck in het veld te testen voor de komende editie van de Dakar rally.

Tijdens de test afgelopen weekend heeft het Riwald Dakar Team met MKR Technology weer uitgebreid kunnen testen en de hybride truck beter kunnen afstellen. Belangrijkste speerpunten van deze test waren het comfort in de truck, niet onbelangrijk tijdens de lange rally. Daarnaast wilde het team de dieselmotor in combinatie met hybride testen op vermogen en op het regenereren van de accu’s. Het team is tevreden met het testresultaat, waarbij in de juiste omstandigheden gereden kon worden, bijna gelijkwaardig aan de Dakar Rally.

Met de testresultaten op zak, is het team inmiddels alweer aangekomen in Marokko. Daar staan ze vrijdag alweer aan de start van de Rallye du Maroc. Deze rally wordt gezien als test voor de snelheid en betrouwbaarheid. In competitie verband kan het team zich het beste voorbereiden op de aankomende editie van de wereldberoemde Dakar Rally. De Dakar truck rijdt met het nieuwe design in de vertrouwde samenstelling met Gert Huzink, Rob Buursen (navigator) en Martin Roesink (monteur).

Gert Huzink over de rally in Marokko: “Het doel van de Rallye du Maroc is snel rijden en kijken of we een of meerdere dag overwinningen kunnen pakken. Maar het hoofdzakelijke doel is het testen van de truck op de betrouwbaarheid.” Gert vervolgt: “In Marokko kunnen we op hoge snelheid rijden en ons meten aan de Iveco van Big Shock! Racing met Martin Macik als bekende Dakar rijder, winnaar van drie dag etappes tijdens de vorige editie van Dakar. Wij rijden daar met meer elektrisch vermogen dan vorig jaar en denken hiermee nog wat extra voordeel te kunnen pakken.”

Indien nodig zal het team dit najaar, met de opgedane kennis van afgelopen weekend en de Rallye du Maroc, nog een test gaan doen. Tijdens deze volgende test zal het team, en dan met name rijder Gert Huzink, gaan om de laatste puntjes op de i te zetten van de Renault C460 Hybrid Edition truck om zich hiermee volledig te kunnen voorbereiden op de Rally begin januari.