Vandaag was de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge, maar zoals zo vaak, is de laatste en vaak kortere etappe niet één om lichtjes over te denken, want ook voor het Riwald Dakar Team lagen wat strubbelingen op de loer. En juist deze laatste dag kan je dat net niet gebruiken, met het zicht op een tweede plek in het eindklassement.

Tijdens de etappe van vandaag moesten er 2 banden gewisseld worden en waren er problemen vanwege het feit dat er olie uit het differentieel liep. Dat betekent dat je op eieren moet uitrijden en hopen dat de voorsprong op Jacinto behouden blijft.
En dat bleek achteraf zo. Ondanks de technisch wat mindere dag, kijkt het team tevreden terug op een fijne rally.

Gert: “We kwamen voor de extra wedstrijdkilometers, maar wat hebben we genoten. De Morocco Desert Challenge is een prachtige rally, heel uitdagend en zwaar. We hebben tijdens deze week ook ontzettend veel meegemaakt en geleerd. Voor Rob was dit een ultiem goede leerschool op navigatiegebied en voor mij goed om de kilometers te maken met de truck. Ik merk ook dat ik lekker aan bleef haken bij de snelheid die Martin vd Brink heeft en dat doet me wel goed. Al met al kijken we tevreden terug. We kwamen niet voor een podiumplek, maar vanavond bij de prijsuitreking ben ik er toch maar wat trots op.”