Tijdens de tweede etappe van Dakar 2017 is de Renault K520 van het Riwald Dakar Team dusdanig zwaar beschadigd dat het team de zwaarste Rally ter wereld niet kan uitrijden.

Gert Huzink lag tot 4 kilometer voor de finish-streep op een mooie solide tiende positie. Alles verliep vlotjes, totdat een stofwolk hen het zicht ontnam. Hierdoor was het niet mogelijk een stilstaande auto op tijd op te merken en te ontwijken.

Het rechter voorwiel brak volledig af. Met man en macht is er gezocht naar een oplossing, in eerste instantie om de stage te finishen. Dankzij de assistentie van Ed Wigman en zijn team wist Gert Huzink de Renault K520 op drie (!!!) wielen over de finish te krijgen.

De schade bleek echter zo groot dat, zelfs na een hele nacht op de verbindingsroute aan het sleutelen te zijn geweest, het team met teveel tijdverlies in het bivak aan zou komen.

Zojuist Gert Huzink van het Riwald Dakar Team telefonisch gesproken: ‘We zijn zwaar teleurgesteld, het bivak hebben we niet meer op tijd gehaald en dan lig je uit de Rally….’

Huzink: ‘We hebben er echt alles aangedaan maar helaas. Ed Wigman en zijn team in de Ginaf hebben ook hun uiterste best gedaan.
Zij mogen vandaag gelukkig wel starten.’

De Ginaf met startnummer #537, snelle assistentie van de Renault K520, kan vandaag wel van start, zij starten rond 12.15 uur (lokale tijd).