Op het moment dat we contact met Gert hebben, steekt hij gelijk van wal: “Vandaag heb ik de mooiste proef gereden sinds ik off-road rij. Wat ongelofelijk veel duinen! In het begin was het best wel even wennen, zo met z’n tweeën in de cabine. Met welke bandenspanning kunnen we het beste die duinen aanvallen? Normaal is het Martin die dat voor ons bepaalt met zijn jarenlange ervaring. Nu was het aan Rob en mij om dat uit te vogelen maar na een tijdje hadden we het gevoel dat het spelletje doorkregen en konden we heerlijk rijden!”

Ze hebben met de truck nog even stil gestaan bij Pascal de Baar en zijn team. De Renault K520 stond met technische problemen stil op de proef en moest uiteindelijk de track verlaten om via de verbindingsroute naar het bivak te rijden. Hierdoor is startnummer #514 uitgevallen voor de wedstrijd, zij hopen de truck weer te kunnen repareren op de rustdag morgen en daarna in het Experience Klassement te kunnen starten.

Hoewel ze genoten van de fantastische duinenproef ging het bij Gert ook niet helemaal zoals gepland. “Zo’n 130 kilometer voor de finish hield de turbo ermee op en moesten we onze rijstijl aanpassen omdat de truck dan veel vermogen verliest. Maar… we zijn de zesde proef ook weer gefinisht en zijn zowel Rob als ik erg blij dat we het risico toch genomen hebben om aan de start te verschijnen met zijn tweeën!

Gert en Rob hebben de Renault C460 Hybrid, voorlopig, als 16de aan de finish gebracht.

De Fast Assistance heeft wel weer veel beleefd vandaag. Ze hebben geprobeerd Pascal, Stefan en Jan te helpen, zelf een gebroken bladveer moeten maken, een stuk in het donker door de duinen gereden én deelnemer Boucou weer op 4 wielen gezet.

Morgen is het een rustdag in Riyadh, die als geroepen komt!