Gisteren was een heftige dag voor Ed, Joël en Richard. Ze hebben het Rainbow Team geholpen, omdat zij met een kapotte turbo op de proef stonden. Vervolgens hebben zij hen een heel stuk gesleept, totdat de omstandigheden van de proef het niet meer toeliet. De Ginaf kwam zelf ook nog even in een benarde positie door de flinke hoeveelheid modder op de route. Ze hebben bijna 7 uur gedaan over de etappe, en zoals jullie al wel weten, was de route naar het bivak weggevaagd door modderstromen bij het dorpje Vulcán.
Daardoor had de organisatie een noodbivak opgezet bij Tilcara, maar helaas waren de mannen daar niet van op de hoogte. De andere optie was: omrijden via een bergweg op grote hoogte en wel naar Salta. Maar dan rijst de vraag: waar zijn de monteurs?
In Tilcara of Salta? Kortom: een zware dag voor de mannen, maar we hebben veel respect voor ze!
Omdat deelnemers en assistentie op het moment eigenlijk versnipperd door de regio staan, in een radius van ca. 300 km, en doordat de omstandigheden het niet toelaten, is besloten om de etappe naar Chilecito af te lasten. De deelnemers mogen op eigen planning naar het volgende bivak rijden, als ze er maar voor 20.00 uur zijn. Zodra we meer info van de mannen hebben, laten we jullie dit natuurlijk gelijk weten!