Van 27 december tot 30 december vertrok het Riwald Dakar Team in 3 etappes naar Buenos Aires.
Op 27 december vertrokken Hermen Jan, Ed en Joèl om de voertuigen op te halen bij de haven. Een tijdrovend klusje: vaak sta je uren in de rij met allerlei teams vanuit de hele wereld. En als je binnen bent, kan je op zoek naar de voertuigen, tussen alle andere honderden die er staan. En dan: starten. Doet alles het nog? Zijn er accu’s leeg of andere problemen? Gelukkig verliep alles voor de mannen voorspoedig en konden zij vertrekken naar het servicepark ‘Tecnopolis’. Hier kunnen ze nog even aan het werk voordat de eerste keuringen plaatsvinden.

Op 29 december vloog het tweede deel met Richard, Allard en Gerben. Zij landden 30 december in de ochtend en ook zij zijn bezig met het wennen aan het warme weer, en kunnen aan het werk aan de truck.

En dan de derde groep, met Gert, Rob, Gait, Ewald en Sven. De laatstgenoemden nemen dit jaar plaats in de persauto en zullen het team bijstaan waar ze maar kunnen.

De technische keuring zal plaatsvinden op 1 januari rond een uurtje of 16.15/16.30 plaatselijke tijd (het is hier 4 uur later). En vandaag gaan ze het welbekende rondje ‘administratieve keuringen’ doorstaan. Van hokje naar hokje met je stempelboekje tot je alle stempels verzameld hebt en je je polsbandje op kan halen bij de laatste controlepost.

Dan natuurlijk nog de verplichte bijeenkomsten voor de nieuwkomers, waar alle wetten en regeltjes van de Dakar worden uitgelegd. Speedzones, eten en drinken dat je wel en niet over de grens mee mag nemen, hoe om te gaan met het vuilnis en ga zo maar door.

Uiteraard vertellen we dag per dag wat de mannen meemaken, maar tot nu is het wachten op de grote hereniging.