De Baja Aragon is ten einde. Het Riwald Dakar Team is uiteindelijk als 12-e truck ge-eindigd.
Zaterdag was een dag met gemengde gevoelens voor het team. De start ging fantastisch! Bijna elke truck ingehaald, die er maar in te halen viel. Maar vervolgens bleek dat door de gigantische power van de motor, de remmen en banden een gigantische temperatuur behalen, over de 160 graden! Dat ze heet zouden worden, viel te verwachten, maar niet in deze mate. De keramische remmen doen het overigens fantastisch, ze hebben gewoon meer koeling nodig. Hierdoor kregen de mannen bij SS1 én op SS2 een lekker band, wat extra tijd kostte. Na de lekke band op SS2 was er geen beschikking over extra banden en werd de beslissing genomen: rustig uitrijden. Die zaterdagavond werden de technische mannen van het team aan het werk gezet om voor de proef van zondag luchthappers aan te brengen, om zo te bekijken of het probleem daarmee voor de korte termijn is opgelost. Voor de lange termijn wordt er weer een terugkoppeling met de Tatra-fabriek gedaan, want nadat deze heuvel is genomen, belooft het wel veel goeds, want de power in de Tatra is fenomenaal!

De proef van zondag was er ook eentje met wat kleine problemen. Na 80 kilometer op de proef waren er wat problemen met de remmen, waardoor er extra rustig aan gereden moest worden. En 3 kilometer voor de finish brak er een boutje van de versnellingsstang af, wat betekende dat ze de truck op de bak in de eerste versnelling moesten zetten en in de eerste versnelling (15 km/h) de laatste kilometers naar de finish moesten rijden.

De Baja, die als test voor de Dakar wordt gezien, kende dus wat ups en downs voor de mannen. De samenwerking in de cabine én erbuiten is naar een hoger level getild en de truck heeft de nodige extreme aanpassingen doorstaan. Dat vergt een paar goed tests, waar de Baja er 1 van was. Doordat de motor zoveel power heeft, kan het de hitte niet kwijt en daarom moet er een oplossing worden gevonden voor de koeling. Wanneer dat is opgelost, hebben we een supermooie machine voor de komende test-rally’s en de Dakar, aldus de race-crew.

Voor Rob Buursen, de navigator was het een mooiere manier van rijden, hij gaat er meer en meer van genieten. Uiteraard ben je mer deze snelheden een stuk drukker dan eerder, maar dat is juist waar het nu om gaat. Het is topsport, en we hebben een fantastische crew, dus we hebben alle vertrouwen in de komende rally’s. Op naar Baja Polen, deze wordt gereden van 27-30 augustus 2015.