Adwin Hoondert zal komende januari zijn eerste Dakar in Saoedi-Arabië gaan rijden, met een Renault truck van het Riwald Dakar Team.

Adwin heeft vier Zuid-Amerikaanse Dakars op zijn naam staan. In 2018 reed hij de Africa Race, gevolgd door de MDC in 2019 en dit jaar was hij van de partij in de Tunisia Desert Challenge.

Adwin Hoondert: ‘’Samen met Jasper Riezebos als navigator, en dat ging heel lekker. Toen belde Pascal de Baar me of ik niet weer eens een Dakar wilde rijden. Ze hadden nog een Renault truck klaar staan. Van het één kwam het ander en zijn we gaan testen in Polen.”

,,Voorwaarde was wel dat ik er een paar stappen op vooruit zou gaan ten opzichte van de DAF. Al snel kwam ik erachter dat de Renault truck weer een paar stappen scheelt. De DAF is veel stugger, daar kom je soms echt gebroken uit. De Renault is een heel stuk comfortabeler en ik hoef niet meer te schakelen. Als je dat eenmaal ervaren hebt, wil je niet meer terug. Ook met Mario Kress van MKR klikt het goed. Het gevoel is goed, dus dat was snel beslist.

Adwin neemt een eigen servicetruck mee, met een aantal eigen monteurs. En van MKR sluiten twee monteurs aan ter ondersteuning. De motor in de truck van Adwin is dezelfde als die van Pascal de Baar

,,De truck is wat zwaarder en hoger, maar bewezen betrouwbaar. Ik heb geen echte doelstelling voor Dakar, uitrijden is wat telt’’ aldus Adwin.