Vandaag was het, in tegenstelling tot de eerste dag in de Dakar, een rustige dag. Pascal de Baar zagen we terug als beste Nederlander op een mooie 8-e plaats. “Het was een mooie dag vandaag, een geweldige proef, we hebben lekker gereden en geen fouten gemaakt.
Behalve dat we aan het einde van de special op zoek waren naar een waypoint waardoor we enkele minuten tijd hebben verloren. Al met al zijn we blij met het resultaat van vandaag.”

Gert Huzink kwam vanmorgen heel vroeg het bivak binnen en de monteurs hadden een par uur de tijd de truck weer tiptop in orde te maken voor de tweede dag. Gert: “Doordat we vanmorgen helemaal achteraan moesten starten zaten we logischerwijs een hele tijd in het stof van onze voorgangers. We hebben uiteraard geprobeerd een mooie tijd neer te zetten zodat we morgen wat meer voorin kunnen starten.
Helaas verloren wij ook op het einde, net als Pascal, behoorlijk wat tijd met het zoeken naar een waypoint”.

De tweede dag was vooral voor de navigatoren even wennen, omdat zij vandaag pas een paar minuten voor de start hun routeboek uitgereikt kregen.
Waar zij normaal gesproken de avond van tevoren de route kunnen doornemen en inkleuren op de wijze die zij zelf prettig vinden, heeft de organisatie dit alvast voor ze gedaan.
Dat kan dus even puzzelen zijn op de special.