LAGERS SPELEN WEER OP…
We hebben zojuist contact gehad met Gert Huzink over zijn derde etappe-ervaringen:
“We zijn weer aan de finish! Het was wederom een mooie proef, er zat waar alles wel zo’n beetje inzat. Maar, helaas… na 15 kilometer begon er weer een lager te joelen en we hebben onze vingers gecrosst en gehoopt dat deze lager het zou houden. We zaten in een mooi in het ritme. Ondanks dat we enkele keren hadden gestopt om te checken of we niet teveel olie verloren langs het bewuste lager konden we meekomen in de top 10!
Echter 125 kilometer voor de finish was het gebeurd en knalde het lager er toch af en liep de moer los. We hebben het wel weer gemaakt zodat we wel verder konden maar ja, dat duurde ook zo weer een uur. En ondanks deze ellende hebben toch een dag gehad waar we tevreden op terug kijken en hebben we de finish bereikt. Want, als we de tegenslag niet zouden hebben gehad hadden we, zonder moeite, in de top 10 kunnen finishen.”

AF EN TOE MOET JE SLIM ZIJN…
Pascal de Baar had een goede dag. Uiteraard had hij het liefst als beste Nederlander willen finishen, maar dat zat er niet in. Hij haalde van Kasteren in die met een lekke band stond, maar die wisselde zó snel dat hij hen toch zo weer voorbij kwam. “Tja, wel jammer natuurlijk, maar we zijn blij met dit resultaat en zeker met het feit dat we nu weer een plekje zijn gestegen in het algemeen klassement”. Verder laat Pascal de Baar weten dat de routes van gisteren en vandaag wel zo ontzettend mooi zijn, écht prachtig, wat een omgeving! En: nuchter als hij is bekijkt hij de Dakar 2020 dag voor dag. Niet meer terugkijken naar wat er vandaag goed of fout ging, maar lekker elke dag beginnen met een schone lei!

WE RIJDEN HIER ZEKER NOG WEL 50 JAAR RALLY
Er is natuurlijk het nodige voorgevallen op dag 1, waardoor ze assistentie hebben moeten verlenen aan Gert, Rob en Martin, maar gisteren en vandaag liep het lekker en waren het mooie etappes. Vooral de goede opbouw in de etappes valt ze op. Vandaag waren er geen duinen, maar rotsen en zand, de laatste 60 kilometers alleen maar stenen. De navigatie-regels met het nieuwe routeboek begint langzaam te wennen.
Ze kijken uit naar de etappes die nog gaan volgen, maar voorlopig zijn ze ook tevreden over de resultaten, ook met de 22-e tijd van vandaag!