Gert, Rob en Gait zijn vandaag, tijdens de 7-e proef als 21-e gefinisht. Een proef die was opgedeeld uit twee delen (met een neutralisatie in het midden). De finish is weer in Argentinië, dus Bolivia is voor editie vaarwel gezegd.
Na deze etappe zijn de mogelijkheden voor de Tatra nog zeker aanwezig om op z’n minst een etappe in de Top 15 te kunnen rijden.
Gert heeft door diverse technische problemen continue achterin moeten starten en dat maakt een eerste week Dakar niet makkelijker.
Nu ze weer terug zijn in Argentinië is het te hopen dat de weersomstandigheden, niet zoals in de eerste etappes roet in het eten gooit.
Maar nu is het eerst een kwestie van… rustdag!

De Ginaf, welke als 36-e mocht starten is bijna zover om te finishen. Ook deze mannen hebben afgelopen nacht hard gewerkt om de trucks op en top klaar te maken voor de etappe van vandaag.
Ook zij verdienen de rustdag, hopelijk verloopt deze zonder al teveel regen.

Dat gaat helaas niet op voor het serviceteam, zij hebben een monsterlijke 36 uur achter de rug: eerst de gehele nacht sleutelen aan de Tatra, en daarna een tocht van 22 uur naar het volgende bivak in Salta. Ze komen nog niet aan rust toe. Alle respect wordt uitgesproken naar Allard, Hermen Jan en Gerben. Ook de monteurs van Mammoet verdienen een compliment, ook zij hebben afgelopen nacht meegeholpen om de Tatra weer zover te krijgen dat Gert de truck naar de finish mocht brengen.