Zoals we al eens eerder vertellen, is de rustdag niet echt een rustdag. Het betekent alleen dat er geen proef gereden wordt. Van echte rust is geen sprake, aangezien de monteurs tijdens deze dag ontzettend druk zijn met het checken en fine-tunen van de trucks.
Respect wordt uitgesproken naar de monteurs toe, want ze hebben de afgelopen dagen weinig slaap gehad. En met weinig, bedoelen we: bijna niets.
Vanaf donderdag t/m zondag hebben zij namelijk praktisch niet kunnen slapen. Het begon al met een kapotte motorsteun bij de Tatra, waar ze de gehele nacht aan gewerkt hebben, en de verbindingsroute van Bolivia naar Salta (de rustdag) duurde voor hen ruim 32 uur, ivm de afzetting van een brug vanwege het hoge water.
Vandaag (zondag) wordt er dan nog goed gekeken naar de trucks en hopelijk kunnen Allard, Hermen Jan en Gerben straks lekker op tijd hun tentje in.
Namens het gehele team: we zouden nergens zijn zonder jullie inzet, dus: respect, ontzettend bedankt voor de afgelopen week, wij zijn blij met jullie!