Helaas heb je niet alles in de hand en heb je gewoon geen geluk. Ook daar moet het team mee dealen. De snelheid en de professie is er absoluut. Vandaag bleek tijdens de derde etappe dat ze prima in de top drie konden rijden.

Tot kilometer 235 ging het prima, ze hadden meer dan twee/derde van de special er opzitten en Gert, Rob en Martin wisten de Renault fabuleus door ‘the Dunes of the Jews’ te loodsen.

En toen ging het mis met de aandrijfas die brak. In de duinen hebben ze anderhalf uur gesleuteld, daarna konden ze enkel op de vooraandrijving verder en dat is niet te doen in de duinen.
Gert: “We moesten om de duinen heen en dan mis je natuurlijk waypoints, erg jammer allemaal maar ook dat hoort bij een rally. Het belangrijkste is, dat we het bivak weer hebben bereikt. Er is nu in het bivak nog erg veel werk aan de winkel, de truck eigenlijk, dus…maar we geven de moet niet op en hebben met z’n allen nu al laten zien dat we met ons koppie rijden en niet als een waanzinnige tekeer gaan over de specials. Maar een beetje geluk zou wel leuk zijn, voor de verandering!”

Professioneel als het team is, accepteren ze hun pech van vandaag en richten de drie mannen in de truck zich weer op de dag van morgen. Want morgen staan ze gewoon weer aan de start!
De etappe van morgen bevat wederom erg veel duinen en heeft een lengte van 310 kilometer en finisht in Fezzou.