Gert Huzink, Martin Roesink en Bob Buursen zijn zaterdag met de tweede tijd in de proloog begonnen aan de Rallye du Maroc. Het trio nam geen risico in de eerste kilometers, maar het feit dat de truck prima reageert op de eerste inspanning is goed voor het vertrouwen. 

“De kop is eraf met een kort proefje van negen kilometer”, zegt Huzink, die de chrono twaalf seconden na concurrent Martin Macik stilzette. “Het was wel een apart proefje met veel zand, onze bandenspanning was iets te hoog. Er zaten veel takken en bomen in de weg, dat zie je vooral bij de collega’s waar wat ruitjes kapot zijn gegaan. Wij hebben geen risico genomen en zijn er redelijk goed doorheen gekomen.” 

Voor Huzink was het zaak om geen tijd te verliezen Op die korte proefjes kun je meer verliezen dan je kunt winnen. We zitten mooi dicht achter Macik, dus het is een redelijk goed begin. Het ritme zat er gisteren met de test al goed in, ik denk dat we op deze manier verder moeten en de volgende dagen een tandje bijzetten. We willen de druk er wel op houden.” 

Zondag staat er een serieuze proef op het programma met een afstand van 236 kilometer en nog eens 240 kilometer aan verbinding.