Het Riwald Dakar Team is zondag op de slechtst denkbare wijze aan eerste serieuze etappe van de Rallye du Maroc begonnen. Door diverse technische problemen kan het team een goede uitslag in het klassement nu al vergeten. 

Na de korte proloog van zaterdag beet Gert Huzink zondag het spits af met een flinke etappe van 236 kilometer. Een gevarieerde proef met stenen, snelle pistes, fesh fesh en duintjes. Nog in de eerste helft van de etappe ging het mis voor het trio van Riwald. 

“We zijn uiteindelijk op eigen kracht aan de finish gekomen, maar we hebben veel moeten repareren”, legt Huzink uit. “Het begon eigenlijk wel goed, we lagen eerste en waren Macik voorbij. Het ritme was goed, maar na 120 kilometer liep er linksvoor een luchtslang los. Daardoor liep de band leeg, de andere band erop hield ook niks. Vanaf daar ging alles mis. De kering uit de achternaaf ging eruit, zelfs het differentieel ging kapot. We zijn op voorwielaandrijving doorgereden en hebben het nog kunnen repareren zodat we aan de finish konden komen.” 

Toen de truck eenmaal weer rolde, werden Huzink en zijn teamgenoten uit de proef gestuurd door de organisatie. In de Rallye du Maroc wordt niet meer gereden als de zon ondergaat. Huzink: “We moesten een stukje in het donker door de duinen, maar we moesten uit de proef bij de finish van de buggy’s. Helaas hebben we niet de hele proef kunnen afmaken.” 

Voor Huzink is het een flinke tegenslag dat het al zo vroeg in de wedstrijd misgaat. “Je wilt kilometers maken en vooraan rijden met zo weinig mogelijk gedonder. Ik ben niet zo blij dat we vandaag alweer zoveel pech hadden. We gaan de moed even verzamelen en kijken wat de planning voor morgen is, dan zullen we weer met frisse moed starten. De monteurs zullen alles weer in orde maken en dan nemen we morgen revanche”, besluit Huzink strijdvaardig.