Gert Huzink en zijn team geven gas in laatste deel van Dakar 2024

De etappe, gekenmerkt door uitdagende omstandigheden zoals lastige navigatie, uitgestrekte duinen en verraderlijke rotsformaties, was vanaf het begin een ware krachtmeting. Veel teams gingen de dag in met de verwachting van een vlotte rit, maar al snel werd duidelijk dat deze etappe allesbehalve eenvoudig zou zijn.

Druk opvoeren en op de bumper rijden

Huzink en zijn team wisten vanaf het begin de druk op te voeren. Met een strategie van risico’s nemen en vol gas gaan, toonden zij hun vastberadenheid om te bewijzen wat mogelijk is vanuit hun zesde startpositie. Hun doorzettingsvermogen en vaardigheid kwamen tot een hoogtepunt in het laatste uur van de race, waar Huzink de confrontatie aanging met Macik, die tot dan toe voorop reed.

Huzink zet Macik onder druk tijdens etappe 9

Ondanks dat Macik twee minuten eerder gestart was, hield Huzink zijn concurrent scherp in het vizier, wetende dat hij dicht genoeg moest blijven om de overwinning te behalen. Uiteindelijk zegevierde het Jongbloed Dakar Team, en passeerde de finishlijn met een aanzienlijke voorsprong van meer dan één minuut.

Deze etappeoverwinning is een getuigenis van het doorzettingsvermogen, de strategische vaardigheid en de uitmuntende rijtechniek van het Jongbloed Dakar Team. Het team heeft duidelijk gemaakt dat zij een formidabele kracht zijn in deze competitie, klaar om elke uitdaging die nog komt in de rally met vertrouwen en vaardigheid aan te gaan.

Jongbloed Dakar Team – Jongbloed Fiscaal Juristen (jongbloed-fiscaaljuristen.nl)

9e stage

  1. Huzink (Jongbloed Dakar)
  2. Macik
  3. Loprais
  4. M. van den Brink
  5. P. de Baar
  6. J. van Kasteren
  • Start: Ha’il
  • Finish: AlUla
  • Totaal: 639km
  • Special: 417 km