Hoewel er vandaag geen enkele doorkomst tijd bij het startnummer #449 te vinden was, lijkt de truck van Riwald Dakar Team toch echt gewoon gefinisht te zijn. Met een tijd van iets meer dan 4 uur op de special stage, ziet het er naar uit dat de Renault als tweede truck over de streep kwam.

DE RENAULT GAAT ‘DONDERS DOOR DE DUINEN’…

Bij aankomst in het marathonbivak is het team in eerste instantie teleurgesteld. De proef bleek erg moeilijk; met veel navigatie-valkuilen, een lekke band en gereedschap en onderdelen die het team verloor. Gert Huzink is dan ook verbaasd om te zien dat er nog maar één truck voor hem binnen was: ‘Dan hebben we het toch nog niet zo slecht gedaan, en zijn we als tweede truck binnengekomen. De truck doet het perfect, ook in de duinen rijdt hij donders lekker!’

Aangezien het een marathon-etappe is, mogen de deelnemers geen gebruik maken van het serviceteam. Hopelijk heeft de truck zich goed gehouden tijdens deze zware etappe en is er voor monteur Daniel Kozlovsky (van #MKR) niet te veel werk aan de winkel!

De dag van morgen zal moeten uitwijzen of het verliezen van onderdelen en gereedschap de etappe extra moeilijk gaat maken.