RIWALD DAKAR TEAM MAAKT ZICH OP VOOR TWEEDE HELFT MARATHON-ETAPPE

Vandaag, woensdag 5 oktober, start het team om 11.38 uur (plaatselijke tijd) aan de special van 315 kilometer. Het team zal het vandaag moeten doen zonder een aantal reserve-onderdelen en gereedschap. Gisteren zijn ze deze namelijk verloren tijdens het eerste gedeelte van de pittige marathon-etappe.

EERSTE ETAPPE-OVERWINNING RIWALD DAKAR MET RENAULT 

Terwijl de bemanning van de Renault gisteren, na de finish van het eerste gedeelte van de marathon-etappe, toch echt sprak van ‘Rustig en niet voluit te willen gaan’ in het tweede gedeelte van de marathon-etappe, hebben ze daar weinig van laten merken! Er zijn een aantal technische aanpassingen uitgevoerd, waaronder de vering van de Renault, en het lijkt erop dat het team het prima heeft gedaan vandaag.

En dan komen de tijden binnen en wordt het wel duidelijk…

Tja…eigenlijk was het de bedoeling van Gert, Rob & Dundy om voorzichtig richting de finish van het tweede gedeelte van de marathon-etappe te rijden. Tenslotte waren ze een aantal onderdelen en gereedschap verloren. En een lekke band krijgen was ook zeker geen goed idee, volgens Gert, maar ‘op eieren rijden’ komt niet voor in het woordenboek bij de mannen van Riwald.

Dus…rijden ze vandaag beheerst de Renault als eerste in de ‘open klasse’ over de streep!!! Knap gedaan!

Zowel het Riwald Dakar Team maar zeker ook de truck hebben bewezen dat deze combi misschien wel eens een supercombinatie is!