Pascal de Baar gaf aan het ontbijt vanmorgen al aan dat hij klaar was voor de achtste etappe en dat hij er vol gas voor wilde gaan.
Nou, dat was niet gelogen: “Binnen een half uur hadden we alle ‘de Rooy’s’ al ingehaald. Daarna gingen we de drie MAZ’en voorbij.
Vervolgens zagen we Gert vaststaan in duinen. Uiteraard hebben we hem losgetrokken, alleen jammer dat we veel tijd verloren met het pakken van het sleeplint…”, vertelt Pascal als hij over de finishstreep komt.
Helaas raakten ze daardoor uit het ritme, de flow waar ze zo lekker in zaten. En voor ze het wisten zaten ze zelf vast!
Pascal vertelt verder: “De truck van Fireman had ons binnen 6 minuten los, helemaal top. Daarna zijn we er eens goed voor gaan zitten, het volgende gebied met duinen ging perfect bij ons. Minder bij andere deelnemers want ook hier zaten er deelnemers vast. We wisten dat we vandaag beste Nederlander konden worden dus… alles gedaan om zo snel mogelijk richting finish te rijden!”
En dat hebben de mannen in de Renault K520 dan ook gedaan. Wederom een goede prestatie voor Pascal, Jan en Stefan.

MUURVAST
Wat hun dag had moeten worden, verliep even iets anders voor Gert en Rob. Ze hebben zeker in het begin wel lekker gereden en veel in kunnen halen tot ze boven op een duintop vast kwamen te zitten. Muurvast.
Ze hebben geprobeerd luchtkussens onder de truck te plaatsen, maar al snel was Pascal er om ze ‘even’ los te trekken. Dat ging niet helemaal zoals gepland, want zodra ze los waren, en gas gaven zat de truck gelijk weer muurvast. Dat was dus geen optie. De oorzaak dat ze zo snel weer vastzaten: het bandenaflaatsysteem laat niet genoeg lucht af. Toen maar weer met de luchtkussens aan de gang, tot ze de jongens van Fast Assistance aan zagen komen. En gelukkig is het ze gelukt ze weer los te trekken.
De heren hebben daardoor een dik een uur verloren.