De negende etappe wist Gert met de Hybride Renault als vijfde truck te finishen. Heel knap als je bedenkt dat ze taken, normaal door drie cabineleden, nu door hem en Rob Buursen worden uitgevoerd.

Pascal die met een oranje startnummer rijdt (Dakar Experience klasse) weet een twaalfde tijd neer te zetten in deze negende etappe. Deze finish is ook niet mis, zeker als je bedenkt dat Pascal, Jan en Stefan telkens achterin het veld moeten starten.

We spreken Rob gelijk na de finish:
“Het begin van deze proef leek net een proef uit een rally die we wel eens hebben gereden in Marokko: veel stenen en op- en afstapjes in de rivierbeddingen. Dit soort proeven zijn behoorlijk pittig voor de truck, maar we merkten wel dat het behoorlijk lekker ging. Na de neutralisatie hebben we nog een lang snel stuk gehad en zo’n 40 kilometer kleinere duinpartijen, waar je met behoorlijke snelheid doorheen kon. Er zaten behoorlijk wat wijzigingen in het roadbook, waardoor het af en toe wat zoeken was, maar al met al zijn we dik tevreden met dit resultaat!”