Niks mis met de zesde tijd in de zevende etappe van de Dakar Rally 2023, maar achteraf had Pascal de Baar toch het idee dat hij wat had laten liggen. “Het had iets harder gekund”, meende De Baar. “In het eerste stuk van de proef heb ik misschien te mooi gereden. Ik weet niet waarom.” 

Aan de finish van de 333 kilometer lange zevende etappe, van Riyadh naar Al Duwadimi, bleek dat de Riwald-coureur 26 minuten meer nodig had gehad dan etappewinnaar Janus van Kasteren. “Eigenlijk dacht ik dat we wel goed gingen, maar bij de verplichte pauze op kilometer 196 zag ik dat Kees Koolen 6 minuten had gepakt op ons. Dat vond ik niet kunnen, dus we zijn er even goed voor gaan zitten en hebben een tandje bijgeschakeld.” Bij de finish was De Baar 20 minuten sneller dan Koolen, dus die opzet was geslaagd. 

De zevende etappe was een harde, oordeelde De Baar. “Hij deed pijn. Stenen, gaten die je niet zag aankomen, dat soort geintjes. Er kon veel fout gaan en dat bleek ook wel. Vlak voor de finish zagen we Tim en Tom Coronel op drie wielen. Die hebben we vanaf de finish op sleeptouw genomen naar het servicepark. Het is niet voor het eerst dat die jongens erachter hangen bij mij, dus dit kon er ook wel bij.” 

In het servicepark mocht er twee uur gewerkt worden aan de Renault. Daarna moesten de monteurs terug naar Riyadh en De Baar en zijn bemanning naar Al Duwadimi, waar de truck in het parc ferme moet. De achtste etappe, terug naar Riyadh, is in totaal 824 kilometer waarvan 346 kilometer tegen de klok.