Almelo, 16 januari 2022 – Na meer dan 8000 kilometer over 12 etappes door het stof, over duinen, stenen en door prachtige valleien is het Riwald Dakar Team weer thuis. Het was een zware rally, maar dat hoort bij de Dakar Rally en het team kijkt terug op een fantastisch avontuur met bovendien een mooie 14e plaats voor Pascal de Baar.

Helaas mocht het voor Gert Huzink dit jaar niet zo zijn om de finish te halen. Een ongelukkige stranding in de voet van een duin zorgde voor een zodanige schade dat de revolutionaire Renault C460 Hybride rallytruck onherstelbaar beschadigd werd. Dat was een zware domper voor Huzink, die er tot dat moment mooi bij zat in het klassement.

Diezelfde Hybride truck zorgde ervoor dat het Riwald Dakar Team eerder als een voorbeeld gesteld werd voor een duurzame toekomst van de Dakar Rally. Het Riwald Dakar Team kreeg vanuit de organisatie dan ook alle lof voor de innovatie die het team samen met MKR Technology inbracht in de rally. Een prachtige motivatie voor zowel het team als voor MKR Technology om door te gaan op deze koers.

Het Riwald Dakar Team wil via deze weg alle sponsors, teamleden, media en alle andere betrokkenen die zich hebben ingezet voor de deelname van het team aan de 2022 editie van de Dakar Rally bedanken voor hun inzet. Dat geldt ook voor de technische ondersteuning van MKR Technology en de monteurs, maar niet in de laatste plaats ook aan het thuisfront. Deelname aan de Dakar Rally vergt veel van iedereen, en het thuisfront moet het langdurig doen zonder de aanwezigheid van de teamleden. Vlak na de kerst vertrok het team al naar Saoedi-Arabië om pas halverwege januari weer thuis te komen. Het team is zich er terdege van bewust dat zonder de steun van deze mensen deelname nooit mogelijk zou zijn.

Heel veel dank daarvoor aan iedereen, en in februari verwachten we meer te kunnen melden over het vervolg.