Terwijl iedereen zo’n beetje in de veronderstelling verkeerde dat de trucks helemaal niet op de special stage terecht zouden komen vandaag, vlogen er ineens mooie doorkomsttijden over de computerschermen.

Zeker de Tatra reed mooi constant, met doorkomsttijden rond de twintigste plek. Gert Huzink: ‘Het was behoorlijk tricky, deze special stage. Ontzettend glibberig en spekglad in het begin. Zonder te veel risico te nemen hebben we lekker door gereden. Op het eind kwamen we nog in de fesh fesh terecht! Tricky en stoer dus, deze etappe.’

Vanavond moet de Tatra door Hermen Jan, Gerben en Allard (de trouwe monteurs) goed nagekeken worden omdat ze in de cabine het gevoel hebben dat ze vermogen verliezen en de turbo niet optimaal draait.

Zwaar zwoegen…
In de Ginaf van de snelle assisitentie ging het in het begin super lekker, zo lekker dat ze zelfs een aantal deelnemers in konden halen. En dan gaat het op het allerlaatste stuk toch mis; ze reden lek in het laatste stuk fesh fesh, vlak voor de finish. Een band verwisselen is zwaar zwoegen op die ondergrond en de winst verdween als sneeuw voor de zon.

Zonder monteurs, wel extra zuurstof…
Ook de Ginaf wordt net als de Tatra goed onder handen genomen want morgen wacht beide equipes de Marathon etappe. Een hele speciale want als de deelnemers van de special afrijden en in het marathon bivak overnachten op een hoogte van 3500 meter, moeten de voertuigen in een parc fermé (afgesloten terrein) geplaatst worden. Als er gesleuteld moet worden aan de trucks, moet dat op de special gebeuren en dat kost natuurlijk tijd…