Het Riwald Dakar Team mocht eindelijk na 2 afgelastingen starten. Gert Huzink, Rob Buursen en Gait Schooneveld, met nummer #524 mochten als 24-e starten op de proef van Villa Carlos Paz naar Termas de Rio Hondo, een oorspronkelijke proef van ruim 500 kilometer, welke door de weersomstandigheden werd ingekort naar 387 kilometer.
Het team in de Tatra ging goed van start, konden zelfs een paar deelnemers inhalen, maar reden toen helaas lek op een steen. Dat kostte enkele minuten. Ook brak niet veel later de remtrommel linksvoor, waardoor de linker-remmen niet goed meer werkten en de truck veel naar rechts trok. Een paar benarde situaties werden gelukkig omzeild en het team koos ervoor om zonder risico’s de weg naar de finish te vervolgen. De Dakar is nog lang genoeg, aldus een opgeluchte Gert. Hij gaf aan dat het prettig was om eindelijk in het ritme te kunnen komen.

Het team in de Ginaf, met Ed Wigman achter het stuur, Joël Ebbers als navigator en Richard de Groot als tweede chauffeur, mocht als 39-e starten op de proef.
Zij beleefden een enerverende dag, aangezien de slang van de intercooler eraf was geschoten, deze hebben ze gemaakt, een klusje dat ze 25 minuten kostte. De slang vloog niet lang daarna er weer af en toen werd besloten met gepaste snelheid door te rijden. Onderweg kwamen zij ook de gebroeders Coronel tegen, waar zij ook de assistentie voor verlenen. Tom werd overgedragen aan Boucou, en het team besloot wel achter Tim te blijven rijden tot aan de finish.

Conclusie: een enerverende dag, maar vrolijkheid overheerst.
De Dakar is nu echt begonnen!