Technische malaise zorgt voor tegenvallend resultaat
Ze laten zich niet kisten maar worden soms wel een beetje moedeloos van alle tegenslag. Technische mankementen zorgen telkens voor een tegenvallende finish aan het eind van de dag. Gert Huzink over de etappe van gisteren: ‘We zijn goed van start gegaan en zaten in een lekker ritme, waardoor we meerdere trucks en auto’s in hebben gehaald. Heel veel auto’s zaten diep in het fesh fesh maar daar kwamen we prima doorheen. Maar na 200 kilometer ging het weer mis.’
Met een kapotte intercooler slang viel het vermogen van de truck weg maar werd besloten toch door te rijden ook al ging het niet meer zo snel.
‘Op zo’n 90 kilometer voor de finish ging het mis doordat de power-belt, die voor de koeling zorgt, brak! En weer moest Gait aan het sleutelen! En dan ben je de mooie positie die we dachten te kunnen vasthouden vandaag weer kwijt’, legt Gert uit.
Dat maakt het moeilijk om positief te blijven maar toch weten de mannen in de Tatra zich telkens weer te herpakken en te kijken naar de dag van morgen.
Bij de start van de één na laatste etappe vandaag lijkt alles echter weer oké, zowel technisch als ook in de cabine.
De starttijd voor vandaag voor de Riwald Dakar equipe met #524 staat om 14.19 uur (Dakartijd) op een 26ste plek.
Zit het nu dan eindelijk een beetje mee?
Wij duimen voor jullie en ik weet zeker heel veel fans samen met ons! Fingers crossed x