In de elfde etappe was het eigenlijk prima gegaan bij Pascal de Baar. Alleen aan het einde van die proef, niet ver van het marathonbivak in het Empty Quarter, merkten De Baar en zijn mannen dat er iets niet helemaal lekker liep in de Renault. Dat kostte hem uiteindelijk de volledige twaalfde etappe. 

“Er werd druk opgebouwd in het koelsysteem”, vertelt Pascal de Baar in het bivak van Shaybah, na een verkwikkend middagdutje. “We dachten gelijk aan een lekke koppakking en dat is niet goed. We zijn gaan analyseren en hebben de compressorleiding eraf gehaald. Toen bouwde ie geen druk op, dus dat betekende dat de koppakking van de compressor kapot is.” 

Dat konden De Baar, Marcin Krüger en Stefan Slootjes best repareren, alleen niet in het marathonbivak. Dat zou te lang duren en in het parc fermé is sleutelen niet toegestaan. Dus dat moest op de verbinding naar de start van de proef van de twaalfde etappe, een stukje van 21 kilometer. Daar lukte het de mannen van Riwald Dakar om de benodigde reparatie te doen, maar ze hadden iets te lang tijd nodig. Vanaf de starttijd die is toegewezen op basis van de uitslag van de voorgaande etappe, is er een window van een half uur om te starten. “We kwamen 39 minuten na onze starttijd aan, dus we waren 9 minuten te laat”, vertelt De Baar. “Jammer, want er hadden zeker weer kansen gelegen voor ons in deze etappe, met al die duinen. Maar we hebben nog twee kansen en die gaan we proberen te verzilveren. En voor het klassement was het toch al niet meer van belang.”