Op dag 1 stond hij vast in een duinpan, op dag 2 moest hij opgeven wegens een kapotte turbo, maar op dag 3 van de Dakar Rally 2023 liet Gert Huzink zien dat de snelheid er wel degelijk in zit. De Riwald-coureur noteerde vanaf 100 kilometer in de proef de snelste tijd, maar op het punt waar de wedstrijd voor hem ophield, waren al acht trucks door. De winst ging daarom naar Martin Macik, die bij kilometer 378 de snelste tijd had.

“Macik wint, maar wij hebben het hardst gereden”, constateerde Huzink in het kletsnatte bivak in Ha’il. De hevige regen en onweer waren er de oorzaak van dat de etappe werd ingekort. Eerst bij kilometer 377, een uurtje later bij kilometer 335 en nog weer later bij de tankstop op kilometer 240. Was de race een half uurtje eerder bij 335 gestopt, dan had Huzink zijn eerste etappezege gepakt.

Vanaf de start van de etappe van Al Ula naar Ha’il zette Huzink het gas er flink op. Buiten competitie ging hij als twintigste truck van start, maar haalde met de hybride Renault de ene na de andere in. “We hebben echt hard gereden. Bij de tankstop hoorden we al dat de proef was ingekort, en daar lagen we 6 seconden achter op de tijd van Macik. Daarom zijn we er eens goed voor gaan zitten en hebben we echt voor de winst gereden. Dan zie je dat we simpel winnen, want vanaf daar lopen we meer dan 3 minuten uit op Macik en we nog lang niet op het randje gereden”, zei Huzink. 

Met de snelste tijd kwam hij als negende truck bij de stempelpost op km 335, 3 minuten en 25 seconden sneller dan Macik. Huzink was de eerste die daar moest stoppen. Acht andere trucks waren dat punt al gepasseerd. Zij werden bij km 378 gestopt. Op dat punt was Martin Macik de snelste en de organisatie liet zwaar meetellen dat Macik 40 kilometer meer had gereden dan Huzink. Daarom ging de winst naar de Tsjech. Huzink voelde zich de morele winnaar. “Voor mij is het simpel: wij hebben vandaag het hardste gereden. Er zit nog meer in het vat, want we hebben niet maximaal gepusht. We hebben laten zien wat we kunnen en gaan heus nog wel voor een keer voor de winst meedoen.”

Pascal de Baar kwam met de negende tussentijd bij km 335. Hij had genoten van de proef en mooie omgeving waar die door ging, maar was vooral trots op de prestatie van zijn teamgenoot. “Dit is loon naar werk. We hebben zelf een truck gebouwd. Dat is niet de makkelijkste weg, maar we hebben nu laten zien dat we echt wat in onze mars hebben. Hoe zwaarder het wordt, hoe beter het gaat.”

De Baar startte nog verder achter in het veld. “Achter een paar dikke 6×6’en die van die diepe geulen maken. Gelukkig was er door de regen geen stof, dus hadden we goed zicht. Het was los, zwaar zand en nog een paar paden met stenen. Ik vond het een mooie dag.”

Adwin Hoondert stond drie kwartier stil bij de tankstop met een kapotte handrem en mocht vanaf dat punt niet verder. De etappe, die oorspronkelijk 447 kilometer telde, werd stilgelegd wegens hevige regenval en onweer. Op paden en in droge rivierbeddingen kwam zoveel water te staan, dat het op sommige plaatsen zelfs voor de trucks moeilijk was. Er is zoveel regen gevallen dat het maar de vraag is wat er van de vierde etappe terecht komt, die in hetzelfde gebied is gepland.