Almelo, 3 januari 2022 – Gert Huzink had vandaag een goede dag. Na de technische problemen die gisteren zorgden voor een flinke achterstand wist Gert zich vandaag te herpakken. De technische crew van MKR had alle problemen opgelost in het bivak waardoor de beide trucks weer als nieuw aan de start stonden.

De Renault C460 Hybride truck van Gert Huzink startte als 29e. Gert: “Ons doel was om vandaag weer in de buurt van de top tien te komen en daar zijn we met een 13e plaats aardig in geslaagd”. De Renault Hybride truck lag vol op stoom en maakte maar liefst zestien plaatsen goed in de zware etappe van vandaag. Gert vervolgt: “Het was weer pittig vandaag, met echte zware duinen waar we als een mes door de boter doorheen gingen. We hebben heel veel deelnemers ingehaald over paden die eigenlijk al helemaal kapot waren gereden maar dat lukte allemaal prima, ondanks alle stof. Op een duintop hadden we nog een kleine aanvaring met een auto die tegelijk met ons over die top wilde maar gelukkig liepen we daarbij beide geen schade op”. De ambitie om top tien te rijden is met de 13e plaats weer in zicht gekomen en Gert zal daar met zijn team alles aan doen.

Pascal de Baar had volgens eigen zeggen een ‘taai ritje’ vandaag: “We reden echt op de pijngrens zeg maar, en soms er zelfs een beetje overheen, maar de truck gaf geen krimp. We reden mooi samen op met Vick Versteijnen totdat er ergens iets loskwam in de cabine waardoor we even moesten stoppen. Dat kostte misschien maar twee minuten maar daarmee waren we wel de aansluiting kwijt met Vick”. Pascal de Baar, navigator Jan van der Vaet en monteur Stefan Slootjes begonnen vandaag op een mooie 11e plaats maar kwamen binnen als 15e. “Alles bij elkaar was het niet onze dag zeg maar, want er waren nog wat akkefietjes, maar we hebben de schade beperkt weten te houden”.